8 greșeli care îți distrug viața

Manipulatorii – în mod intenționat sau nu – se joacă cu temerile, îndoielile și dorințele noastre. Alții se joacă cu sentimentele frumoase – dragostea, recunoștința, speranța, simțul datoriei. Iată câteva dintre cele mai obișnuite trucuri de-ale lor și cum le poți elimina:

1. Vina

Un om care se simte vinovat e gata să facă orice pentru a se revanșa, iar tocmai pe acest lucru mizează manipulatorii. Nu cumva îți asumi prea multe responsabilități, inclusiv pentru emoțiile altei persoane? Fiecare poate să aleagă cum reacționează într-o anumită situație. Dacă ai făcut ceva greșit, cere-ți scuze, dar nu-l lăsa pe manipulator să te controleze.

2. Frica de a-ți strica imaginea bună

Manipulatorii se joacă nu numai pentru a obține anumite beneficii, ci și pentru a se amuza și pentru a se simți puternici. Victimele lor devin oameni nesiguri, pentru că le e frică să nu cadă de fraieri. Înainte de a face orice, gândește-te mai întâi dacă ai cu adevărat nevoie de acel lucru. Nu răspunde tuturor provocărilor. Nu e nimic stânjenitor în asta. Cel mai bine e să nu riști.

3. Simțul datoriei

Mai ales prietenii și rudele apropiate jonglează cu simțul datoriei, putând să-ți complice foarte mult viața. E important să înțelegi că trebuie să îi ajuți, dar că nu trebuie să fii mereu la dispoziția lor. Bineînțeles, e greu să refuzi o persoană dragă, dar poți încerca să ajungeți la un compromis care să nu lezeze interesele niciunei părți.

4. Frica de a rămâne singur

Dragostea adevărată nu poate fi cumpărată, indiferent câte lucruri materiale îi pui celuilalt la dispoziție sau câte servicii îi faci. E important să înveți să te respecți și să înțelegi că meriți mai mult decât un partener sau un prieten dezinteresat.

Citește și:   Zodii complet opuse care fac cuplul perfect

5. Sentimentul de recunoștință

Oamenii se pot juca la nesfârșit cu sentimentul de recunoștință, amintindu-ți de serviciile pe care ți le-au făcut cu orice ocazie. Manipulatorii se folosesc de acest lucru. Dacă nu te-ai simți însă bine făcând ceva pentu un prieten, ar trebui să refuzi într-un mod politicos.

6. Sentimentul de milă

Manipulatorii se folosesc uneori de blândețea și compasiunea cuiva cu multă îndemânare. Nu lăsa pe nimeni să se folosească de tine.

7. Frica de singurătate

Multe persoane rămân alături de cineva obraznic și neiubitor doar fiindcă le e frică să rămână singuri. Manipulatorii lovesc adesea în stima lor de sine, făcându-și victimele să se simtă și mai inutile. Crede în tine, respectă-te și iubește-te. Numai în acest mod îți poți da seama dacă cineva nu te tratează cum trebuie și poți să nu cazi în capcana fricii de singurătate.

8. Speranța

Poți să speri că manipulatorul își va schimba comportamentul, dar el va specula și acest lucru. Nu te lăsa însă amăgit/ă. Fii atentă la faptele sale. Nu te sfii să pui niște termene limită sau să îi ceri anumite lucruri. Dacă problemele nu se rezolvă și tot nu se rezolvă, pleacă de lângă el până nu e prea târziu,

Citește și: 15 sfaturi de viață pe care ai fi vrut să le știi când erai mai tânăr

Mulți oameni și-ar dori măcar o dată în viață, probabil, să dea timpul înapoi și să-și pună versiunile mai tinere pe drumul potrivit. Mai devreme sau mai târziu, ajungem cu toții la concluzii similare.

Citește și:   7 secrete care te ajută să atragi atenția unui bărbat

Iată care au fost cele mai populare răspunsuri dintr-un sodaj realizat pe 100 de oameni.

1. „Faci o treabă bună! Nu ezita, nu te stresa și nu crede că lumea e crudă și că nimeni nu te iubește. De fapt, totul e în regulă!”

2. „M-aș fi sfătuit să nu mă apuc de fumat.”

3. „Te rog, găsește o modalitate de a dormi 7 ore pe noapte. Nu e nevoie să experimentezi sau să încerci să fii un erou.”

4. „M-aș sfătui să acord mai multă atenție scopurilor, dorințelor și viselor mele. Să mă gândesc mereu întâi la mine. Acum îmi vine greu să formulez ce vreau.”

5. „M-aș sfătui să învăț mai mult și din greu. E mai ușor să înveți o limbă străină când ești tânăr decât atunci când ai 30 de ani. Educația înseamnă mult în viață și totul ar trebui să fie făcut la timp.”

6. „Nu cheltui atâția bani pe prostii.”

7. „Pregătește-te pentru examene astfel încât să poți merge unde vrei, nu unde se poate.”

8. „Apreciază-ți tinerețea – sunt cei mai frumoși ani și nu se vor întoarce niciodată. Bucură-te de libertate, joacă-te, plimbă-te, distrează-te. Ține minte acești ani. Mai târziu ți-i vei aminti mereu și asta îți va fi de folos în creșterea și înțelegerea copiilor.”

Citește și:   9 greșeli pe care nu trebuie să le faci niciodată într-o relație

9. „Nu te îngrijora atât de mult în legătură cu studiile, lucrările, examenele. Deși trebuie să ai o specializare, lucrurile s-ar putea să nu iasă mereu așa cum plănuiești – mergi la diverse conferințe, aplică pentru diverse burse.”

10. „Poartă ceva pe cap, lenjerie confortabilă și două perechi de șosete iarna. Dacă nu faci asta, fundul și picioarele îți vor îngheța.”

11. „Ascultă-ți părinții și încearcă să nu-i jignești.”

12. „Nu pune la inimă tot ce spun membrii familiei unii despre alții. Fiecare are propriile opinii despre viață și propriile probleme.”

13. „Fii atent la informațile persoanle. E mai bine să ștergi niște fișiere sau să nu le creezi niciodată. De asemenea, pune parole la calculator și telefon.”

14. „Dacă cineva ta rănește sau face lucruri care îți încalcă principiile de viață, despartă-te de el imediat și uită-l pentru totdeauna.”

15. „Mi-aș da un singur sfat – fii tu însăți și urmează-ți visul orice s-ar întâmpla. Aceasta este viața ta, nu a părinților sau prietenilor tăi. Tu o vei trăi. Dacă ai fi ceva mai stăruitor și mai încăpățânat, totul ar fi probabil diferit.”

Nu va fi întotdeauna ușor să trăiești. Nu va fi mereu ușor. O să cazi. Dar o să te li ridici. E important să înțelegi că suișurile și coborâșurile din viață te fac cine ești – adică o persoană unică. Călătoria în timp nu există, așa că nu îți e de niciun folos. Ai grijă de tine și de viața ta acum, ca să nu regreți și tu mai târziu.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.